Tuin

Nieuwe tuin? Nieuwe uitdaging!

Tenzij je een doorgewinterde tuinman/vrouw/persoon bent, natuurlijk. Hoe het ook zij, zo’n project is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken. Trek daarom maar gauw je tuinhandschoenen uit de kast! En je hark, kettingzaag, graafmachine en- Woa, wacht even. Niet zomaar onbezonnen aan het werk gaan. Nee, voor een dergelijk project heb je wel flink wat planning nodig. Gelukkig kunnen we je precies vertellen hoe je het maken van een handig schema het beste aanpakt.

Plan maken

Wat je wilt doen en wat je gaat doen hoeft niet per definitie hetzelfde te zijn. Daarmee willen we zeggen dat je er verstandig aan doet om een lijst te maken met de dingen die je absoluut wilt/moet aanpakken voordat je begint met renoveren. Zodra je hiervan een longlist hebt gemaakt, creëer je een shortlist waarin de klussen staan die overblijven na lang wikken en wegen. Doe dit op basis van je beschikbare tijd en je budget. Oh, en op de hulp die je nodig gaat hebben. Want naast assistentie van vrienden en familie en je wellicht vakmensen nodig voor bepaalde karweien. En die kosten geld! Houd de kosten laag door niet van je uiteindelijke plan af te wijken. Zo raak je namelijk je overzicht gegarandeerd kwijt.

Benodigdheden

Voor een serieuze klus heb je degelijk materiaal nodig. Natuurlijk ga je hiervoor meteen naar je favoriete bouwmarkt en/of dichtstbijzijnde tuincentrum. Wacht nog even met het inslaan van gereedschappen.
Waarom? Nou, omdat mensen in jouw omgeving je wellicht het een en ander kunnen lenen. Dat bespaart je weer een hoop geld en je voorkomt dat je zaken aanschaft die je verder toch nauwelijks gebruikt.
Heb je toch nog aanvullingen nodig? Ga dan wel voor de beste merken! Op Gardena, Einhell en Hozelock kun je sowieso altijd vertrouwen.

tuin opknappen
Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt?

 

Verdere benodigdheden

Uiteraard ben jij met half werk niet tevreden. Daarom zul je de volgende zaken in huis moeten halen:

  • Dakgoot
  • Regenpijpen
  • Gootbeugels – om de goten mee aan het gebouw te bevestigen; tussen twee gootbeugels mag maximaal 50 cm dakgoot zitten
  • Eindstukken
  • Uitloop – verbindingsstuk tussen de dakgoot en de regenpijp
  • Verbindingsstukken – hiermee bevestig je meerdere stukken dakgoot aan elkaar

Waar moet ik verder op letten?

Op een perfecte aansluiting tussen alle stukken waaruit je afvoer bestaat. Deze zullen daarom allemaal qua diameter gelijk zijn. Zorg er bovendien voor dat er om de acht meter dakgoot een regenpijp geplaatst wordt. Dat biedt zekerheid dat het water voldoende ruimte en mogelijkheid heeft om weg te lopen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *